©Benjamin Ealovega

ANDREW MARRINER • Professor Honorífic de Clarinet

Andrew Marriner va ser nomenat clarinet principal de la London Symphony Orchestra l’any 1986. A més de la seva carrera orquestral ha mantingut una intensa activitat com a solista internacional i com a músic de cambra.

La primera vegada que va tocar amb la LSO va ser el 1977 amb Sergiu Celibidache i com a clarinet principal convidat a una gira mundial al 1983. Poc després també seria nomenat clarinet principal de la Academy of St.Martin-in-the-Fields.

Com a solista ha actuat regularment a Londres, tant al Barbican com al Royal Festival Hall. Però la seva extensa carrera a l’estranger el porta a La Scala de Milà, La Fenice de Venècia, El Musikverein de Viena i pels millors escenaris de EE.UU. i Austràlia. Recentment a Melbourne tot interpretant els concerts de Mozart i Douglas Weiland amb l’Orquestra de Cambra de Melbourne.

Com a músic de cambra ha tocat junt als millors grups, com els quartets de corda Belcea, Moscow, Endellion, Chilingirian, Warsaw, Orlando, o Sine Nomine. També amb músics com Alfred Brendel, Andre Previn, Andras Schiff, Lynn Harrell, Stephen Isserlis, Emmanuel Ax, Hélène Grimaud, i amb els mítics Vlado Perlemuter i George Malcolm.
Andrew ha enregistrat la major part del repertori per a clarinet sota segells com Philips, EMI, Chandos i Collins Classics. Els seus concerts son retransmesos regularment per la BBC Radio. Projectes discogràfics recents han inclòs el Quintet per a clarinet i cordes de Ronald Corp amb la New London Orchestra, i el concert de Howard Blake amb Sir Neville Marriner i la Academy of St.Martin-in-the-Fields per a Pentatone.

Andrew és un pedagog molt sol·licitat al voltant del món per impartir masterclasses, com a professor d’orquestra, o jurat de concursos internacionals. A més a més, és professor de la Guildhall School of Music i de la Royal Academy of Music de Londres, on va ser condecorat com a membre honorífic el 1996.

www.andrewmarrinerclarinet.com

©Michal Novak

CARLES MARIGÓ • Professor d'Improvisació

Carles Marigó es un músic polifacètic; la seva inquietud l'ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arreglista i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.

Ha recibido formació clàssica, a l'ESMuC de Barcelona i al Conservatori de Moscú (Tchaikovsky Moscow State Conservatory). Així mateix, Ha rebut formació en les matèries de jazz i improvisació de música clàssica amb músics com Xavier Dotras, Albert Bover, Ignasi Terraza, Juan de la Rubia i Emilio Molina. A partir de 2013, en Carles ha entrat a formar part de l'equip de professors de l'IEM (Instituto de Educación Musical). Dirigit per Emilio Molina, l'IEM es basa en la improvisació com a sistema pedagògic.

Actualment compagina la feina concertística amb la d'educador. És professor d'improvisació i educació auditiva al Conservatori Superior del Liceu i a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Va llençar al mercat el seu debut discogràfic (Seed Music 2017) sota el nom"Moments" i inclou els Moments Musicals de Schubert i Rackhmàninov enllaçats amb improvisacions pròpies. Pròximament publicarà un Cd amb el pianista de jazz i improvisador Marco Mezquida.

www.carlesmarigo.com

VÍCTOR DE LA ROSA • Professor de Música de Cambra

Víctor desenvolupa una intensa activitat com a músic orquestral, amb grups de música contemporània i com a pedagog. S’ha format a l’ESMuC i al Royal College of Music de Londres, on ha aconseguit sempre les més altes qualificacions. També s’ha especialitzat en clarinet baix amb Harry Sparnaay.

Ha estat convidat com a clarinet principal amb la London Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Hallé de Manchester, Royal Scottish National Orchestra, l’Orquestra de Cadaqués, l'Orquestra CV del Palau de les Arts Reina Sofia i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Així mateix ha col·laborat amb la London Symphony Orchestra, Mahler Chamber Orchestra i nombroses produccions com clarinet baix amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. També ha participat amb les orquestres del Festival de Verbier, la de la Acadèmia del Festival de Lucerna, la Orquestra YouTube i la del Festival de Castleton. Això li ha permès de treballar amb directors de la talla de Lorin Maazel, Pierre Boulez, Simon Rattle, Kent Nagano, Sir Colin Davies, Esa-Pekka Salonen, Daniele Gatti, Michael Tilson-Thomas, Vladimir Ashkenazy, Andrés Orozco-Estrada, etc.

Com a solista ha actuat a sales com el Royal Albert Hall, Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, Auditorio 400 del Reina Sofia, la Mendelssohn Remise de Berlin o el Spïkeri Hall de Riga. Ha estat músic resident de La Pedrera al 2015 i al 2016 debutà amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya con el Concert per a clarinet i Orquestra de Copland. Així mateix, ha tocat els concerts de Magnus Lindberg, W.A. Mozart, Artie Shaw i l’op.73 de Weber.

Compromès amb la música de nova creació, ha estrenat prop de 50 obres per a clarinet, clarinet baix, òperes de cambra o ensemble. A més a més, és membre fundador del CrossingLines Ensemble, un dels referents a nivell nacional.

Víctor ha ofert conferències sobre tècniques exteses del clarinet i clarinet baix al Royal College of Music de Londres i a la American University de El Cairo. Recentment ha impartit masterclasses a Hong Kong. És professor de clarinet al Conservatori Superior de Música de les Illes Baleares i director artístic de la Mallorca Summer Academy. Víctor és artista d'Addario i artista Buffet Crampon.

www.victordelarosa.net

©Michal Novak

QUARTET GERHARD • Quartet Resident

Considerat com un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com un dels majors valors humans.

Com a quartet, les seves principals influències han estat a Basilea (Rainer Schmidt), Berlin (Eberhard Feltz), Hannover (Oliver Wille) i actualment formen part del programa de l'Institut de Cambra a Madrid (Günter Pichler), becats per l'Escola Superior de Música Reina Sofia.

Guanyadors de varis premis nacionals i internacionales, el Quartet Gerhard ha actuat a importants escenaris internacionals com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea (Suissa), el festival de quartets de corda de Burdeus i el Festival Radio France de Montpellier (França) , el Mozartfest de Würzburg i Heidelberger Frühling (Alemanya), temporada Musikamera a La Fenice de Venecia (Italia) i el cicle Muzenforum a Bloemendaal (Holanda), entre d'altres. També han estat convidats a prestigiosos festivals d'estiu com la Schubertiada de Vilabertran, Festival Pau Casals de El Vendrell, Porta Ferrada, Aix-en-Provence i Verbier. Per aquesta temporada 2018/19 han estat artistas residents al Palau de la Música de Barcelona.

És destacable el seu comromis envers la música de nova creació, actuant a events rellevants com el cicle del CNDM de Madrid (Espanya), Nuit de la Création en Aix-enProvence (França) i el Arnold Schoenberg Center de Viena (Àustria).

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Ràdio Nacional d'Espanya), NDR i SWR (Alemanya), BBC (UK) i France Musique (França).

A nivell discogàfic cal destacar l'àlbum Portrait (Seed Music 2016) - premi de la crítica al millor CD 2016 - i un llançament amb obres de Kurtag, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International. gerhardquartet.com

El Quartet Gerhard el formen:

 

LUIS CASTÁN // violí

JUDIT BARDOLET // violí

MIQUEL JORDÀ  // viola

JESÚS MIRALLES  // violoncel